Er dine tanker positive eller negative?

27-04-2015


 

Kender du det, at du gerne vil ændre noget, men ved ikke rigtig hvordan du skal gribe det an? 

Du står med det samme problem igen og igen, og hvad gør du lige?

Du kommer til, at sige det samme, gøre det samme, og udfaldet forbliver det samme. Selv om du gerne vil gøre noget andet, så oplever du måske, at det du gerne vil ændre, ikke ændrer sig væsentligt. Sådan er der mange mennesker der har det, så du er ikke alene om det!


Du er styret af din måde, at tænke på. Så hvis du kommer til at sige noget på en bestemt måde, så er det din måde, at tænke om situtationen på, der kommer til udtryk.

Prøv at lave en lille øvelse for dig selv: Prøv at "se" på hvad du tænker. Er din måde at tænke på problemfokuseret? eller de løsningsorienteret? med andre ord, tænker du positivt eller negativt om det, som du tænker noget om?

Hvis du får negative følelser i forbindelse med dine tanker, så vil din måde at, forholde dig til situationen på, højst sandsynlig være negativ.

Lad mig komme med et eksempel: Dit barn plager dig om, at få noget slik. Hvilken følelse giver det dig? er den positiv eller negativ? Den måde som du oplever dette på, vil temmelig sikkert være med til, at påvirke din måde, at håndtere dette på. 

Når du påtager dig en følelse, så er det et valg du træffer. Dit valg kan være baseret på gamle oplevelser, erfaringer, opdragelse m.m. Uanset om det er det ene eller det andet, der gør, at du får denne følelse , så kan du selv være med til at ændre denne følelse. 

Du påvirker nemlig dit barn i en negativ retning, når du er dreven af din negative følelse. Dit barn kommer til, at føle sig forkert og du pådrager dit barn en negativ følelse, som du måske selv er blevet overdraget gennem din opdragelse.

Prøv næste gang dit barn plager om fx slik, så prøv at give dig selv en positiv følelse. Hvis dit barn har en negativ følelse, så lad vær med at spejle den med en negativ følelse. Spejl den med ord" jeg kan se, at du er ked af det". Fortæl dit barn, at du godt kan forstå, at det gerne vil have slik, og find så ud af om dit barn er sulten, keder sig, vil have opmærksomhed, eller hvad det drejer sig om. Hvis du finder ud af, at det er fordi dit barn vil have slik, og du siger nej til det, så prøv at være positiv. Sig blot nej, men husk, at give dit barn mulighed for, at vælge noget andet. fx et stykke frugt, en gulerod, eller en grov kiks. 

Så bevarer du din positive følelse, er en tydelig forældre, og styrker dit barns selvfølelse!

Med venlig hilsen

Birgit

 

 

Skriv din kommentar

Tilbage til oversigten