Fra Sure Mor til Glade Mor - sådan!

27-11-2014


Da mine børn var små, så sagde de nogle gange, at jeg skældte dem ud, selv om jeg slet ikke selv synes, at jeg havde skældt dem ud. Det kunne jeg ikke forstå, fordi jeg hverken hævede stemmen eller var sur.

Det jeg gjorde var, at jeg forklarede dem, hvorfor det fx ikke var godt, at de kom for sent hjem. Jeg gav dem altså en negativ følelse, fordi jeg gav dem en opfattelse af, at de var forkerte.

Så kan man spørge, om børn ikke skal have, at vide når de gør noget forkert?

 

jo, de skal selvfølgelig lære, at de skal komme hjem til tiden. Det var også det som jeg mente, at jeg lærte dem, men jeg gav dem også en negativ følelse, der betød, at jeg trak på kontoen hos dem. D.v.s. at deres tillid til mig blev mindre for hver gang, at jeg kom med en forklaring.

GIV BARNET EN POSITIV FØLELSE.
Hvis jeg havde spurgt dem om, hvorfor de kom for sent hjem, så ville de have haft tillid til mig, fordi jeg havde hørt sagen fra deres side af. Måske var der en god grund til, at de kom for sent. Så kunne jeg have anerkendt dem ved at se, høre og forstå hvad de havde gang i. Derefter kunne vi snakke om, hvad der skulle til for, at de kunne komme hjem til tiden.

Dette er et lille eksempel på, hvordan vi kan trække på kontoen hos børn. Vi kan komme til, at trække på kontoen mange gange, og hver gang vi gør dette, så giver vi vores børn en negativ følelse der skaber mistillid. Istedet kan vi give dem en positiv følelse, der skaber tillid og åbner op for kommunikation og samarbejde.

Der er mange måder som man kan sætte ind og trække på kontoen på. hvis du gerne vil høre mere om, hvad du kan gøre, så har du muligheden for dette d. 28/1 - 15. 

Der vil der være en temaaften for dig som forældre fra 17-20, hvor temaet er: "BEDRE TRIVSEL I FAMILIEN"

Her vil Berith fra "Sundt selskab" og Jeg selv sørge for en spændende og iderig aften med følgende emner på programmet:

- Madvaner og motion. Hvordan du lærer dit barn at spise varieret og blive glad for sin krop.
- Tid og overskud. Hvordan kan du bruge tiden sammen med dit barn, så I trives bedre som familie?
- Tillid og positiv kommunikation. Hvordan du kan sætte ind på den følelsesmæssige konto, så du får et barn der hører efter og samarbejder.

Der er kun plads til 10 personer, så det er først til mølle....

Det kommer til, at foregå i Fårvang ( adressen får I ved tilmelding)

Prisen er 495 kr pr. person inkl. sandwich og drikkevarer. Tilmelding på mail eller mobil: 23832900

Vi glæder os til at se netop dig!!!

Med kærlig hilsen 
Birgit

Skriv din kommentar

Tilbage til oversigten