Har dine børn set påskeharen?

30-03-2015


 

Påsken står for døren, og det er en dejlig tid, at lave noget sjovt sammen med dine børn. Det er nu du kan lave dine helt egne traditioner, som dine børn vil sætte pris på.  Det er nu vi venter på foråret. Vi mærker solen begynder at varme, og ser planterne springer ud. Vi får selv mere overskud, fordi der bliver lysere udenfor. 

I påskeferien, hvor vi har nogle dejlige fridage,  kan lave noget andet end vi plejer.

 

Vi kan lave noget sammen med vores børn, som vil give dem en glæde ved at mærke foråret. Vi kan tage børnene med ud, i skoven, til vandet eller bare udenfor hvor vi bor. Det er nu børnene gerne vil køre på rulleskøjter, ud at sjippe, eller andre udendørs aktiviteter som vi også kan tage del i. 

Når vi laver nogle traditioner, så vil børnene huske disse år efter år. Genkendelsens glæde vil være der, når de husker de gode minder fra sidste år. Det behøver ikke, at være store forkromede aktiviteter, men bare ganske små oplevelser, der skaber glæde og nærvær. Noget som hele familien synes er sjovt, og som man har været sammen om. 

Hjemme hos os kom påskeharen hvert år, og lagde æg i haven. Jeg gemte chokoladeæg ude i haven, og så skulle børnene finde dem bagefter. Da de var små troede de, at det var påskeharen der havde lagt dem:) de var meget spændte, og kunne ikke forstå, at de ikke kunne se påskeharen. Akkurat som julemanden. da skolealderen nærmede sig kom tvivlen, og de måtte sande, at det det bare deres mor der havde gemt æggene. Alligevel så fortsatte traditionen, for de synes det var en sjov leg, at lede efter påskeæg.

Hjemme ved mine forældre spiste vi mange blødkogte æg påskesøndag. Vi dekorerede dem først med tusch, og spiste dem så bagefter. Vi synes det var sjovt, at dekorere dem, og finde på forskellige mønstre. 

Andre triller æg ned af bakker, eller løber æggestafet. Uanset hvad man laver, så handler det bare om, at familien samles om noget sjovt. En halv eller hel time, kan gøre underværker. Når det gentages år efter år, så bliver det til en tradition. Det er dejlige oplevelser der sætter spor i barndommen. 

Rigtig god påske!!!

Venlig hilsen

Birgit

 

 

 

Skriv din kommentar

Tilbage til oversigten