Hvad er vigtigst? børnene eller løbeturen?

12-04-2015


 

Hvad er dine værdier?

kan du huske da du skulle have børn? du glædede dig til det, og havde rigtig mange dejlige forstillinger om, hvordan det ville være, at få børn.

Du skulle have glade børn, velopdragede børn, dygtige børn, i det hele taget drømte du om, hvor fantastisk det ville være at få børn.

Blev det så sådan?

 

Måske gjorde det, eller måske oplevede du, hvordan dine forventninger til det, at have børn, ikke stemte i overens med det "virkelige liv". Hvorfor blev det så ikke som du drømte om?

Kend dine værdier.

Når du træffer nogle valg her i livet, så er det baseret på dine værdier. Så jo skarpere du er på, hvilke værdier der styrer dit liv, jo nemmere har du ved, at gå i den retning, der er den rigtige for dig. Hvis du til gengæld ikke er skarp på dine egne værdier, så kan du flakke rundt, og gøre ting som du ikke er tilfreds med.

Det gælder også måden, som du vil opdrage dine børn på. Jo skarpere du er på, at kende dine værdier, jo lettere vil det være, at opdrage dine børn.

Lad mig komme med et eksempel: Hvis fysisk aktivitet, er en værdi der står højest på din liste, så prioterer du nok, at du skal bevæge dig en del i hverdagen. Det betyder måske , at du går i fitness center, løber eller motionerer på anden vis, så ofte det kan lade sig gøre. Hvis du så lader dine børn spille meget på Ipad, computer eller se tv, så vil du temmelig sikkert få nogle negative følelser omkring dit barn, når det foretager sig sådanne aktiviteter. Hvis du derimod ikke får negative følelser, så kan det være, at du skal finde ud af om, din fysiske aktivitet er din reelle værdi eller om det er noget andet det handler om. 

Det kan også være, at intimitet står højest på din liste, men du har så travlt med, at gøre ting for dig selv, at du slet ikke har tid nok til, at være sammen med dine børn. Dette vil føre til, at du bliver utilfreds med dig selv og dit liv. 

Prøv, at finde 10 værdier som er de vigtigste for dig: kærlighed, succes, frihed, intimitet, sikkerhed, eventyr, styrke, passion, komfort, godt helbred.

Prøv så og se om du indfrier dette, så det passer til din opdragelsesform. 

Værdier er det som giver dig en dejlig følelse, og som du søger så ofte du kan i livets forhold. 

 

Venlig hilsen 

Birgit

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv din kommentar

Tilbage til oversigten