Hvad gør dit liv til noget særligt?

22-06-2015


Kender du det, at hverdagen bare drøner derudaf? Du har travlt med arbejde, indkøb, tøjvask, madlavning og ikke mindst dine børn. Derforuden, så vil du måske også gerne have tid til dinne venner, motionere lidt, et cafebesøg eller noget andet som kan forsøde tilværelsen lidt.

Ja, hvem siger, at der ikke er plads til det hele, hvis blot du og din familie kan trives i det. Jeg kan selv huske, at da mine børn var små, så var det faktisk der, jeg havde allermest travlt. Udover mit arbejde, så deltog jeg i bestyrelsarbejde, var jævnligt til forældremøder, passede hus og have, og legede og tog på ture med mine børn. Måske har du det også sådan? 

Det der er det vigtigste i det hele er, at vi ikke må glemme vores børn. Uanset, hvor meget vi har om ørene, så skal der være tid til børnene. De skal snakkes med og de skal føle, at der er tid til dem. Hvis de ikke mærker dette, så vil de reagere på det, og du vil på den måde komme på overarbejde. For børn er meget sensitive, og de skal nok gøre opmærksom på, hvis de ikke får den opmærksomhed, som de er berettiget til. De vil gøre alt for at få din opmærksomhed, og hvis du i forvejen er presset, så vil du måske skælde dem ud. 

Hvis det sker i ny og næ, så fred være med det. Men hvis det begynder, at blive til et mønster, hvor du har for travlt til at være forældre, så skal du ændre på noget i din hverdag, så den bliver god igen.

Jeg har ofte vejledt forældre, der har troet, at der var noget helt galt med deres barn. Når vi så har snakket om, hvordan barnet reagerer og hvad forældrene gjorde, så har det ofte vist sig, at med ganske få ændringer i hverdagen, kunne der skabes en afgørende forandring derhjemme.

Nogle gange, så kræver det en anden tilgang end du kender. For når vi siger eller gør det samme igen og igen, så kommer der det samme resultat ud af det. Hvis vi vil se et andet resultat, så må vi også selv gøre noget andet end vi plejer.

Hvis dit barn reagerer med vrede eller ofte bliver meget ked af det. Så er det et signal om, at du skal lave en ændring. Dit barn et et symptom på, at du skal ændre noget. - og heldigvis, så er der altid noget du kan gøre, for at forbedre situationen.

Når du skal have et nyt køkken eller have lavet din PCer, så får du formodentlig hjælp udefra, fra en fagperson. Du ofrer nogle penge for at få det til at fungere. Sådan er det også med dine børn, det betaler sig at få den rigtige hjælp.

Lav din egen test: 

- er dit barn glad og har positive følelser? - ja, så er det godt.

- er dit barn ked af det, trist, sur, gal og har negative følelser? - så skal du se at få hjælp til, at ændre denne tilstand.

Og husk: at søge hjælp er det samme som at være en god ansvarlig forældre.

 

Kærlig hilsen 

Birgit

 

 

 

Skriv din kommentar

Tilbage til oversigten