HVILKEN ROLLEMODEL ER DU, FOR DIT BARN?

04-05-2017


Jeg har lige været på ferie i Malaga. Det var en dejlig ferie med masser af sol. Jeg boede på et hotel med pool, hvor der var mulighed for at tage sig en dukkert. 

Da vi en af dagene var ved poolen, lå der en familie foran os; mor og far og deres to drenge (ca. 8 og 12 år). Det havde regnet dagen i forvejen, og der var drysset nogle blade ned fra træerne. Det generede forældrene, så de kaldte på noget personale der skulle fjerne skidtet. 

Der kom hurtigt en rengøringskone med kost og fejeblad. Hun gik i gang med, at feje bladene væk under stolene, og rundt omkring familien.

Forældrene og børn blev liggende på stolene, og sendte  ikke rengøringskonen et blik eller et smil. De flyttede sig ikke for hende, så hun kunne komme til. 

Denne familie var rigtig kommet på ferie. Forældrene lå med hver deres telefon, og det samme gjorde storebroren. Lillebroderen derimod fik rundt om forældrenes stole. Kiggede på dem, og gik hen til en stor kumme, hvor han gik lidt rundt på kanten. Så gik han tilbage og kredsede om forældrene, uden de talte til ham. 

 

Dette fik mig til, at tænke på, hvilken rollemodel de var for deres børn.

 

 

De signalerede ingen glæde. Tværtimod, så virkede de utilfredse. Nærmest fornærmede over, at der var blade under deres stole. 

De viste ingen respekt overfor rengøringskonen. De hverken smilede til hende eller takkede for hendes arbejde.

De gav ikke Deres drenge nogen form for opmærksomhed. 

 

Vi vælger selv hvilken rollemodel vi vil være for vores børn. Det har ikke noget, at gøre med om man er rig eller man er fattig. 

Det handler om, hvilken tilgang man har til livet. 

 

Hvilken tilgang man har til sine:

- oplevelser

- medmennesker

- børn

 

Vi har altid muligheden for, at træffe et valg. Det valg vi træffer, er det som vi smitter vores omgivelser med. Det er det som præger vores børn. 

Hvilket valg træffer du?

 

Kærlig hilsen 

Birgit

 

P.S. Meld dig til mit nyhedsbrev på forsiden af hjemmesiden. - og få konkrete råd om, hvad du kan gøre, for at blive en god rollemodel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv din kommentar

Tilbage til oversigten