KØRER DU OGSÅ FOR STÆRKT?

16-02-2015


Jeg skal ærlig indrømme, at jeg godt kan finde på, at køre for hurtigt, ude på landevejene. Af og til har jeg travlt med, at komme fra a til b. Har du det også sådan, eller er du god til, at holde fartgrænsen? 

Tænker du på, hvad der kan ske, når du kører for hurtigt? hvad nu hvis....?

 

Heldigvis tænker vi ikke over, hvad der kan ske, hver gang vi sætter os i bilen, for så var livet jo ikke til, at holde ud. Vi ville blive total overforsigtige og ængstelige mennesker. Men måske er det godt nok lige, at tænke over, hvordan vi færdes ude i trafikken engang imellem. køre vi lidt for hurtigt eller kører vi dødskørsel?

Idag var jeg henne og banke på en dør, for lige, at gøre en ung mand opmærksom på, at han kørte meget stærkt i et kvarter, hvor man kun må køre 20 km/t. Vejen er en legegade, hvor børn skal kunne færdes trygt. 

Jeg blev simpelt hen så forskrækket, da jeg så, hvordan han kom kørende med fuld fart ude på vejen, og ikke nok med det, så krydsede han en vej, hvor han ikke kunne se om, der kom andre biler kørende eller børn gående eller cyklende. At det så lige er fastelavnsmandag, hvor der kommer flere børn gående en normalt, gør det jo bare endnu mere risikabelt.

Nu er det jo ikke sådan, at jeg vælger, at banke på hos alle, der kører for stærkt, men lige i dette tilfælde mente jeg, at det var min borgerpligt. ikke for at være en regelrytter, eller for at være et sur spektakel, men for at undgå, at der sker en ulykke.

Den unge mand takkede mig. Om det så var fordi han kunne se ideen i, at køre rolig, så han ikke kørte nogle ned, er ikke til at vide. Uanset hvad, så håber jeg, at han tænker sig om, næste gang han sætter sig bag rattet. 

Senere på dagen bankede det på døren op til flere gange. Det var børn der kom og sang fastelavnssang. Jeg tænkte på, hvor dejligt det er, når børn selv kan gå rundt i kvarteret, hvilket fik mit humør til at stige en ekstra tand.

 

 

 

 

Kommentarer

  • Jeg kører også for stærkt..., men aldrig i den slags kvarterer. Den unge mand har nok ikke børn.