Moar...Jeg keder mig....

14-10-2015


 

 

Keder dit barn sig i efterårsferien? 

Der sker ofte det, at når vi holder ferie, så er det fordi vi rigtig skal hygge os sammen. Vi forestiller os, at vi allesammen er glade, og at vores børn rigtig nyder at være hjemme. Måske har vi planlagt små udflugter eller andre aktiviteter, som vi skal gøre sammen. Måske har vi bare planlagt, at være hjemme, og nyde roen og tiden med hinanden.

Uanset hvad det er vi vil bruge ferien på, så er det en omvæltning for vores børn, at komme hjem til stilheden. For i hverdagen har de vænnet sig til, at der er mange børn rundt omkring dem, og at der næsten altid foregår noget som de kan blive en del af.

Det kan derfor blive en udfordring for dit barn og for dig, at være hjemme i hinandens selskab, uden at der skal ske det helt store. Børn der keder sig, kan nemlig blive en plage, hvis ikke de ved hvad de skal finde på.

Selv om det kan være svært for dit barn, at holde fri, så har det brug for både ferie fra hverdagen og tid sammen med dig. Det handler om, at du får skabt nogle rammer som dit barn kan være i, så det nyder ferien.

Her er 3 gode råd til, hvad du kan gøre:

1. Brug meget tid sammen med dit barn, især på den første fri dag. Det handler om, at "tanke" dit barn op med positiv samvær. Ofte er der ikke så meget tid til det i hverdagen, og derfor vil dit barn "savne" dit samvær. Du kan lege, bage, tegne, læse historier, spille fodbold, save i træ, tegne på fliser med kridt og meget andet sammen med dit barn. Det handler blot om, at I har det sjovt eller rart, så det giver Jer begge en positiv oplevelse. 

2. Snak med dit barn om, hvad det skal lege/lave når du ikke deltager. Hjælp det til at komme igang med noget, og fortæl dit barn, at det selv skal lege videre.

3. Gør legetøjet synligt, så det kan se, hvad der kan leges med. Placer legetøjet i nærheden af, hvor du befinder dig. Så kan du kommentere på dit barns leg " hvor du leger godt" og andre positive kommentarer der vil bekræftige dit barn i legen.

4. lav legeaftaler med dit barns legekammerat. For selv om du leger med dit barn, kan du ikke erstatte en god ven. Nu er der tid til, at dit barn kan lege med sit eget legetøj sammen med sin legekammerat.

5. Aftal en dag, hvor I laver noget ud af huset. Det vil give Jer begge en fælles oplevelse. I kan cykle eller gå en tur. Noget hvor I er nærværende, det behøver ikke, at koste penge. I kan finde kastanjer, fodre ænder, bygge huler m.m.

Jeg ønsker Jer alle en rigtig god ferie!

Med venlig hilsen 

Birgit

 

 

 

 

 

 

 

Skriv din kommentar

Tilbage til oversigten